03-09-08

Ademruimte!!!

Een beetje ademruimte aub, dringend!!! Pfieuw, wat is deze eerste schoolweek druk! Ik weet echt niet wat eerst gedaan... Bovendien beginnen hier maandag de schilderwerken en moet ik het huis zo 'leeg' mogelijk maken. Dat wordt doorwerken tijdens het weekend!

De week begon nochtans rustig en ontspannen; maandag vonden Mr. T ik een paar vrije uurtjes voor een saunabezoekje. L'eau de Lo (mijn favoriet!) bleek gesloten, dus gingen we hierheen. Ik was er lang niet meer geweest. Er is intussen een nieuwe eigenaar en ik moet zeggen, het ziet er daar beter uit dan vroeger... (vooral de tuin is mooi, binnen is er nog wat werk aan)

Er schiet tijd te kort om een boek te lezen. Om m'n geest toch een beetje te voeden zoek ik zoals gewoonlijk eventjes soelaas in poëzie. Bij deze bleef ik vandaag stilstaan :

DROEFHEID, GA...

Droefheid, ga van mij,

dat God niet bestaat

is erg genoeg.

Maar dat ook de liefde

een waan zou zijn

is niet te dragen.

Ga, ik smeek u,

ik moet nog leven.

Wordt het liefelijk aangezicht

dat op mij wacht.

 

Gabrielle Demedts

20:47 Gepost door Vally in Poëzie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hoe herkenbaar, de ademruimte die ontbreekt, lezen is een echte ramp, hoewel ik me voorbije twee jaar voorgenomen had om het terug regelmatig te doen, want nét dat was een teken aan de wand voor mij!
We zullen eens samen een dagje inlassen binnenkort...om onze geestelijke shopruimte te voeden niewaar...? ;-))
veel liefs x

Gepost door: fran | 04-09-08

@Fran Vooral ter hoogte van mijn linker-Hema-kwab voel ik een grote leegte die dringend dient opgevuld te worden! ;-)) Suggestie-data doormailen aub!?

Gepost door: Vally | 04-09-08

adempauze Ik ken het gevoel Valerie, laat ons hopen dat na die eerste week de storm wat gaat liggen en er weer wat tijd vrijkomt voor een adempauze!
Wat boeken betreft: verder dan handboeken kaften ben ik ook niet gekomen :-)))

Gepost door: fleurfatale | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.