20-10-08

Bye bye blogland...

Ik ben een grote fan van Bernard Dewulf. Die man z'n schrijfstijl weet me steeds weer te boeien en vooral te raken. Met z'n PRACHTIGE publicatie 'Dakloos' van vandaag in 'De Morgen', zeg ik blogland vaarwel, het is goed geweest... Bye bye blogland...

 

Dakloos
door dewulf
Wij zitten een avond bij elkaar: vrienden vanouds. De glazen zijn genadig, de spruitjes feilloos. Soms zegt iemand: je ziet er goed uit. Er is gedeelde tijd door ons heen gegaan, dat schept mildheid en samenhang.
Wij wisselen woorden uit als kleine strelingen en wij weten: alles is afscheid. Daar proberen wij mee te leven.
Waar wij het over hebben: tijdzones. Nú zijn er kinderen, vróéger waren we dat zelf, daartussen zijn er ouders gestorven. Stráks lopen ook wij af en gaan zíj door. Tijden beginnen, tijden lopen, tijden wisselen. Allemaal vanzelfsprekend. Maar hoe wij dat allemaal door elkaar doen: soms zijn de dagen onmogelijke klimladders. Klimt er een kind op onze levende schoot, dan klimmen wij steeds vaker zelf in het hoofd op een dode schoot van vroeger. En dan stijgen herinneringen als vocht in onze lichamen.
Iedereen van ons is al dakloos. De ene helemaal, de andere half.
Ouders zijn puntdaken. Eerst valt de ene helft weg, later de andere. Soms tegelijk. Dan staat het bestaan in de open lucht, dan tocht het ineens verschrikkelijk om ons heen. Overal ademtochten door elkaar. Vervolgens moeten wij zelf dak worden.
En niets zo dakloos als het dak zelf.
Dat is het moeilijkste, stellen wij vast: hoe gerimpeld ook, alles blijft een kind. Maar ooit worden alle ouders wezen en alle wezen ouders. En van het grootste belang: hoe wij afscheid nemen.
Iemand onder ons heeft het helemaal kunnen doen, dagenlang dág zeggen. Iemand maar half, iemand helemaal niet. Het scheelt een leven lang in het verdriet.
Later, wanneer wij moe zijn van spreken, uren en wijn, gaan wij uit elkaar. Omhelzing hier, zoen daar. Iemand zegt, tot binnenkort. Alle lichamen knikken. Het afscheid is opgeschort.
Meer kunnen wij niet doen: het afscheid omhelzen en over- en overdoen.
Bernard Dewulf

Publicatiedatum : 2008-10-20, De Morgen

13:11 Gepost door Vally in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ik vind bernard ook super!
spijtig hoor dat je er mee ophoudt, het echte leven...dat zit toch ook in een blogske hoor.

bye, om u te bedanken mijn lievelingsliedje
http://www.youtube.com/watch?v=ykxwwQxzKE4

Gepost door: erwin | 20-10-08

BYE! Nice text. We'll miss you out here in Blog-world. You can guest blog with us if you ever feel the need! :-) Was thinking hard about this time one year ago today and couldn't help but write about it today... See you in real-life on the 31st and nice to see you this past Saturday. Cheers, SRA

Gepost door: SRA | 20-10-08

geen paniek, dezer dagen is het "in" om come-backs te plannen... dus we leven op hoop ;-))
zoen!

Gepost door: Fran | 21-10-08

he zeg ! kijk dagelijks eens op je blog voor ik ga slapen, en volg je al vanaf de eerste tijd, echt het echte leven , watn dat is niet al rozegeur en maneschijn en daar zijn jullie een perfect voorbeeld. Ik heb het soms echt moeilijk en vele problemen met kinderen, maar dan troost ik mij steeds dat er nog slechteren zijn en zekers ook niet gespaard blijven van problemen, zoals achter blijven met 4 kinderen .
ik wardeer je in hoe het omzet in je blog, ik ga het echt missen. het gaat je goed verder, weet dat je bij velen toch een leegte gaat achterlaten

Gepost door: mieke | 21-10-08

hey Bernard zal dan wel super zijn ,maar jij ook.Boeken lezen zit er voor mij niet direct in,maar naar wat jij schrijft of tussen de letters laat lezen heeft me altijd weten te boeien en of raken.maar zoals Fran zegt wie weet het later een come-back mischien .? en hopen dat. Ik zal zeker af en toe eens piepen eens gaan piepen en hopen dat......je terug bent. Groetjes en alle respect Christiane

Gepost door: Christiane | 22-10-08

gedachte..... www.dagelijksegedachte.net

Gepost door: Christiane | 26-10-08

Ik las je ook graag, Vally!
Tot ziens!

Gepost door: fleurfatale | 27-10-08

spijtig Jammer Valerie, ik las graag eens op jouw blog. Maar ik begrijp het wel hoor. Het allerbeste in real life! En bedankt om zoveel met ons te delen.
Veel lieve groetjes, Heidi

Gepost door: Heidi | 05-11-08

Misschien... kom je hier binnenkort terug, en dan heb ik een kleine uitdaging voor je op m'n blog staan!
Lieve groetjes
M.C.

Gepost door: mieneke | 09-11-08

De commentaren zijn gesloten.