19-03-08

Hertog Jan

Gisteren deed ik een culinaire ontdekking! Absoluut een aanrader : restaurant Hertog Jan in Brugge, yummie!!!

2628[1]

22-12-07

Hof van Herzele

Donderdag ging ik met een vriendin naar m'n favoriete sauna. Ze gaf me een horecatip, die ik gisteren maar meteen uitprobeerde : Hof van Herzele in Gent. Zeker een aanrader! Aangenaam kader, lekkere keuken, vlotte bediening.

's Avonds trok ik met Tom naar de opening van Soundperformance Benelux. We wensen S en H veel succes in business, ze zijn 'good busy' ;-)

20-10-07

Artichaut

Deze week ging ik nog eens eten in restaurant 'Coeur d' artichaut'. Geen onbekend adresje in Gent. Het is en blijft een degelijke klassieker. Het interieur is erg aangenaam, de keuken fijn, verzorgd en met een licht Oosterse toets. Dit restaurant is de horecatip voor oktober.

p_enter_tip_eric2[1] (2)

P is nog steeds in het ziekenhuis. Het pijnprobleem is nog steeds niet opgelost. Aan eventuele bezoekers moet ik vragen nog even geduld te oefenen. Momenteel is bezoek te belastend voor P. Converseren als je pijn hebt is niet aangenaam.

16-09-07

Ontbijten

Vandaag gingen we uit ontbijten met onze vrienden S en T (S blogt ook, samen met haar vriendin H) uit Kortrijk. We doen dat af en toe eens. We spreken dan af halverwege, in het hotel-wegrestaurant van Nazareth. Dit is niet het typische kale 'selfservice -achtige' wegrestaurant. Het is er best gezellig. We trekken er steeds enkele uren voor uit. Het is ook een goeie formule om met kinderen uit eten te gaan. Vanwege de buffetvorm mogen ze veel rondlopen, er is een speeltuin, een speelhoek binnen, ... Terwijl de kindjes spelen kunnen wij lekker bijkletsen en onbeperkt koffie bijtanken ... Het uitstapje heeft eens deugd gedaan. Ten eerste was het feit dat we als gezin 'uit' gingen op zich al een bijzonderheid, meestal is dat voor P wat moeilijk tegenwoordig. Bovendien kennen we deze mensen al zo lang, dat we met hen echt over vanalles kunnen praten... T ken ik al even lang als P, dat is dus al 17 jaar!!! We hadden het er vandaag nog over, over onze 'gloriedagen' in de Gentse Savaanstraat, die nostalgie waar ik het eergisteren over had, hé ...

Ik had nog geen horecatip voor de maand september, bij deze is de tip : 'Ga eens uit ontbijten!'  Dat wegrestaurant is nu niet bepaald dè aanrader qua adres, het komt goed uit qua ligging, maar ik ken er nog betere. Deze kan ik zeker aanbevelen :  

-Het Broodhuys in de Jacobijnenstraat in Gent

-De Brooderie in de Jan Breydelstraat, eveneens in Gent. Ideaal gecombineerd met een bezoek aan het designmuseum in diezelfde straat. Een heel mooi museum! Er zijn ook leuke doe-activiteiten voor de kids, ze kunnen deelnemen aan een soort zoekopdracht.

03-08-07

"il peperoncino"

De horecatip van de maand is een nieuw Italiaans restaurantje in Gent : il peperoncino. http://www.ilpeperoncino.be/

We belandden er op een middag, vrij onverwachts, op zoek naar een snelle en budgetvriendelijke hap. Dat was precies wat we daar vonden, maar daarbovenop was het ook nog een bijzonder smakelijke hap!

Het eten was echt voortreffelijk! Ik zou het restaurantje niet aanbevelen voor een uitgebreide, romantische tête à tête. Maar tijdens een dagje shoppen of citytrippen in Gent vind ik dit adres zeker een goeie aanrader voor de lunch.

03-07-07

Harlequino

We zijn alweer juli... tijd om jullie wat nieuwe tips te bezorgen!

Vandaag de horecatip voor juli : restaurant "Harlequino" in Waregem. Dit is een heel lekker Mexicaans restaurantje! Wij kiezen daar steevast de "plata fiësta", vergelijkbaar met de mezze bij de Griek, maar dan wel met Mexicaanse heerlijkheden! De huisgemaakte guacamole is ook heel lekker, yummie! Omdat de man die het restaurant uitbaat van origine Amerikaan is, serveren ze er interessante Californische wijntjes. Niet meteen voor iedereen in de buurt, maar als je die kant opmoet een bezoekje waard! 

http://www.harlequino.be/nederlands/main.php

31-05-07

Aaahh... een saunaatje!

Wat snak ik naar een saunaatje! P. en ikzelf zijn echte sauna-addicts, dat kan ik wel stellen. In stressy tijden is er niks dat ons meer deugd doet dan een paar uurtjes heerlijk toeven in onze favoriete sauna. Momenteel is dat er eentje in de buurt : http://www.leaudelo.be/ Echt een mooie, rustgevende sauna, heel "zen". (deels ingericht door mijn ouders, by the way, stoef stoef... http://www.degranderoger.be ) We nemen er dan echt onze tijd voor, blijven gerust 4 à 6 uren ginder (je kan er ook lekker eten), zaaaalig! Daarna voel je je zowel mentaal als fysiek zo zuiver... L' eau de lo wordt dan ook mijn wellnesstip voor juni. Ik kan een bezoekje echt aanbevelen. (maar kom liefst niet op dezelfde dag als wij , hihi) We hadden op P. 's verjaardag een saunabezoekje gepland, maar door de inmiddels alom bekende backprob's werd dit afgelast. En nu ben ik er echt aan toe, pfieuw! Ik zal nog even geduld moeten oefenen -want voor de geïnteresseerden- met mijn ventje is het nog altijd rustigaan hoor! Hij wordt ruimschoots voorzien van lectuur en dvd's, maar ook dat begint hem serieus tegen te steken. Velen gaven reeds aan dat ze een bezoekje zouden willen brengen, maar we opteren daar nog even mee te wachten tot medio juni. Tegen dan zal hij al wat langer op een stoel kunnen blijven zitten om te "socialisen", zal het thuiszitten hem serieus op de heupen beginnen werken en zal wat afleiding heel welkom zijn. Thanx for understandin' ...

Het postsecretje van vandaag is er ééntje over hoe verliezen soms ook een beetje winnen kan zijn...